Sağlıklı Yaşam - Çeşitli sağlık konuları

5 Tibet hareketi - Tibetin gençlik pınarı

Zamanında Hindistan'da görev yapmış bir İngiliz albayı (Colonel Bradford), Himalaya dağlarındaki bir grup Lamaların yada..

Badem kan şekerini düşürüyor!

Klinik çalışmalarda, bademin yemek sonrası kan şekerinde yükselmeyi önlediği, uzun süreli doygunluğu sağladığı ve oksidatif..

Balık yağının faydaları

Sağlıkla ilgili yazılanları okuduğumda gördüm ki; çok fazla malumat, bilgi eksikliği ve kavram kargaşası var. Öncelikle Tıp Fakülteleri..

Bayır Turpu - Yabani Turp, Doğal İlaç

Yaban turpu, turpgiller ailesine mensup bir bitki olup, ılıman iklimde, ülkemizde akdeniz bölgesinde yetişir. İhracat amaçlı Amerika..

Bilgisayar ve göz sağlığı

Günümüzde bilgisayarların yaygın kullanımı, bir yandan yaşamımızı kolaylaştırırken, öte yandan ortam koşullarının ergonomik olma..

Civanperçemi çayı'nın Kadınlar için önemi

Civanperçemi, hayatımızdan ayrı düşünemeyeceğimiz şifalı bir bitkidir. Türkiye’de 40 kadar civanperçemi türü bulunmakta ve bunlar..

Çörekotu'nun faydaları

İçeriğinde bulunanlarla savunma sistemine, metabolizmaya ve hormonlara iyi gelen çörek otu, vücudu toksinlerden arındırır..

Dereotu zengin E-vitamini deposu

Dere Oto maydanoz grubundandır. Çoğu zaman dereotu ile tereyi karıştıranlar vardır. Dereotu, cacığın, dolmanın içine ve baklanın..

Depresyona karşı etkili madde "Niasin"

Depresyonda olanların yapabilecekleri ilk şey, depresif olmanın sorun olmadığını bilmektir. Eğer iyi beslenmiyorsanız, depresif olur..

Diş macununda tehlike

Dişlerini fırçalayan küçük çocukların genelde macunu yuttuğunu söyleyen uzmanlar, "Yüksek dozda flor, kansere ve zeka geriliği..

Diyet, zayıflama ve iyi beslenme

Ölüm ve beslenmeyi yeterince dikkate almayarak, insanlara çok büyük zarar verildi. Ancak artık dünyada herkes biliyor ki, ne yiyorsan..

Doğal şeker - Stevya rebaudiana

Paraguay yerlileri tarafından "tatlı ot ve ballı yaprak" olarak adlandırılan, Türkiye'de "şeker otu" olarak da bilinen "stevia reba..

Doktor kanser olunca gerçekleri gördü

“Elektromanyetik Alan” konusunda doktora yapmış bilim kadını Doç. Dr. Ayşegül Yılmaz, birçok işimizi gördüğümüz elektronik aletlerin..

Down Sendromu nedir?

Down sendromu, öncelikle bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromu, (trizomi 21) insanlarda görülme sıklığı en fazla olan..

Elma Sirkesi - Doğal ilaç

Elma sirkesi, içerdiği değerli maddeler nedeniyle, en sağlıklı sıvılardan biridir. Yüksek oranda potasyum içermesi, kas yapısını da..

Ev yapımı diş macunu tarifi

Günümüzde çocuklar için geliştirildiği söylenen ve marketlerden alınan diş macunu, florür, şeker, yapay tatlandırıcılar, yapay renk..

Ev yapımı üzüm sirkesi

Hakiki ev yapımı sirkeyi, hem yemek amaçlı, hemde eski hekimlerin kullandığı gibi, acil durumlar için, herkes evinde bulundurmalı..

Fazla ve hızlı yemenin zararları

Fazla yemek yendiğinde mide hazım için daha çok enzime ihtiyaç duyar. Enzim üretmek vücut için oldukça güç olmakla beraber, kıym..

GDO'lu ürünler sağlığımızı tehdit ediyor

Genetiği değiştirilmiş ürünün ne anlama geldiğini daha iyi anlatabilmek için genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO)..

Gıdaların renk ve besin enerjileri

Bir besinin kalitesini belirleyen unsuların başında geleneksel tohumdan elde edilmesi, tarım kimyasalı kullanılmaması, endüstriyel..

Günde kaç saat uyumalı?

Son yıllarda ortaya çıkan bulgulara göre, yetişkin bir insan'ın 7 saatten fazla uyumaması gerektiği görüşü benimsenmiştir. Bunun ya..

Hangi kanser türüne, hangi bitkisel tedavi?

Bitkileri yabana atmayın! Doç Dr. Canfeza Sezgin hazırladığı "Hangi Kansere Hangi Bitki" kitabında bilimsel tedavi metodlarına yardımcı..

Hastalığa yol açabilen olumsuz düşünceler

Yaşamlarımızı sürdürme tarzımıza dair aldığımız kararların bazılarının sınırları belirgin değildir. Bu yalnızca çok fazla alkol alma..

Hastalıkların zihinsel nedenleri

Louise L. Hay tarafından yazılan "Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri" adlı kitap sahip olduğumuz rahatsızlıklara farklı bir açıda..

İltahap tedavisinde elma sirkesi

İşte size birçok doktorun da bazı iltihapların tedavisi için tavsiye ettiği folklorik bir ilaç. Banyo küvetinize doldurduğunuz suya üç bar..

Isırgan otu, her derde deva

Isırgan otu denilince, aklımıza hepimizin çocukluğunda oyun oynarken, bilmeden veya yanlışlıkla dokunduğumuz, canımızı yakan..

Kabak çekirdeği ve faydaları

Tuzsuz tüketildiğinde, etkili şekilde tenyanın dökülmesine neden olyor. Kabak çekirdeğinin bu özelliğinden yararlanabilmek için, her g..

Kahve Hakkında Bilinen 14 Gerçek

Kahve genellikle yorgunluğu gidermek, sindirime yardımcı olması, ya da sadece iyi bir sohbet ederken içilir. Ancak kahvenin yorgun..

Kanser hücreleri oksijenden kaçınır

Her doktor öğrenciliği sırasında Otto Warburg'un buluşunu öğrenir. 1930'lu yıllarda Warburg kanserin en temel biyokimyasal sebebi..

Kansere karşı buğday çimi ve buğday şırası

Kanseri engelleyen besinlerin başında atalarımızın Orta Asya'da içtikleri Buğday şırası geliyor. Klasik tedavi yöntemlerini reddeden tü..

Kansere neden olan beslenme alışkanlıklarımız

İstanbul Sultangazi’de “Kansere neden olan beslenme alışkanlıklarımız” konusunda düzenlediği toplantıda Prof. Dr. Kenan..

Karahindiba bitki çayı ile kanser tedavisi

Kanada'nın Windsor kentinde bilim insanları, halk arasında karahindiba olarak bilinen bitkinin çayı ile kronik miyelomonositik..

Kayısının faydaları

Yemeklerden sonra yaş kayısı tükettiğinizde sindirime yardımcı olursunuz. Çok fazla yendiğinde ishal yapabilir, ancak bu açıdan da..

Kemoterapi yerine, C vitamini ile kanser tedavisi

Kemoterapi ile Kanseri tedavi etmek yerine, damardan günlük 30, 60, 100 bin mg. C Vitaminini doğrudan kan dolaşımına vermeyi öne..

Kolesterolün karaciğer yağlanması ile ilişkisi

Kolesterol olmazsa hayat olmaz. Bütün hormonlarımızın ham maddesi kolesteroldür, zaten anne sütünde kolesterol çok yüksektir...

Kronik hastalıkların gizli sebepleri

Yeni ve cesur bir belgesel film yankılandı. “Food Matters” mevcut sağlık ve gıda sektörünün bu günki durumuna sert eleştiri getirdi..

Limon suyu sarımsak mucizesi

Yapılan bir araştırmada, limonun kanser hücrelerini öldüren etken maddeleri sayesinde kemoterapiden 10 bin kat daha güçlü oldu..

Mantar ve iltahaplara karşı şifalı otlar

Avustralya kökenli teatree’nin güçlü iyileştirici etkisi kulaktan kulağa yayılınca, Avustralya’nın yıllık teatree (Çayağacı) yağı üretimi 20..

Nar kabuğu, kendi suyundan daha değerli

Yapılan son araştırmalara göre nar kabuğu, suyuna göre daha fazla oranda değerli bileşikler içermektedir. Yani nar suyu bir ilaç gibi..

Parmaklar ve Organlar arasındak bağ

İşaret parmağınızı 60 saniye boyunca bastırırsanız, vücudunuzda büyüleyici bir şey olur. Hasta olduğunuzda, veya kendinizi kötü his..

Pet şişeler, alüminyum kap ve folyoların zararları

Metal içecek kutularının, pet şişelerin, biberonların yapımında, gıdaların paketlenmesinde kullanılan Bisfenol A adlı maddenin kalp..

Pestisitli sebze ve meyvelere karşı ev yoğurdu

Mine Şenocaklı Sebze-meyvelerde zehirli tarım ilacı kalıntıları olduğunu tartışmaya bile gerek duymuyor Dr. Yavuz Dizdar. Zira bu..

Reflüye iyi gelen yiyecekler ve bitki çayları

Çevresel etkenler, ayaküstü beslenme, gelişigüzel alınan ilaçlar, aşırı tüketilen sigara ve alkol, fazla kilo, fiziksel hareketlerin azalma..

Renklerin hastalıklarla ilişkisi

Amerikan Kanser Derneği ve John Hopkins Hastanesi'nin yaptığı ortak araştırmada, renklerin hastalıklarla yakın ilişkisi olduğunu orta..

Renkli meyvelerin sağlığımızla ilişkileri

Meyveler içerdikleri A, C, E vitaminleri ile vücudumuzda hayati fonksiyonların zarar görmesini engelleyen antioksidan görevi..

Renklerin psikoloji ve metabolizma üzerindeki etkileri

Ruhsal dalgalanmalar, çakralarda enerji dengesizliği oluştururlar. Bu durumda, belirli bir rengin fazlalığı, veya azlığı söz konu..

Ruhsal açıdan savunma, hastalık ve şifa

Dünyamızda cereyan eden sayısız durumlarda, kendimizi korumak zorunda olduğumuz inancı ile hareket ederiz, çünkü bizi..

Sağlığımız için taze süt ve ev yoğurdu tüketmeliyiz

"Kanser"..ne kadar ürkütücü bir sözcük değil mi? Bir diğer ürkütücü yanı ise, artık yaşamın içine iyice nüfuz etmiş olması. Oysa bizler..

Sağlık açısından önemli bir bitki - Yer Elması

Toprak altındaki yumru şeklindeki kökleri yenilen yer elması, sağlığımız açısından benzersiz faydalar taşıyan bir bitkidir. Papatya..

Sağlığımız için doğal tuz tüketmeliyiz

Hayat için gerekli temel besin maddelerinden biri olan doğal -işlenmemiş- deniz tuzunun hayatın devamlılığını sağlayan çok öne..

Sarımsağın tedavide kullanımı

Yumurtalık iltihabı, sadece cinsel hayatı değil, sağlığı da tehdit ediyor. Bu tür enfeksiyonlarda, antibiyotik özellikleriyle mikropların..

Sarımsak çayı

Gerçekten isteyen herkesin zayıflayabileceğini belirten Uzman Doktor Ender Saraç, Angelina Jolie’nin 11 kilo vermesini sağlayan sarı..

Sinüzit’in tanımı ve doğal tedavisi

Sinüsler, kafatasında burun boşlukları çevresindeki kemiklerin içinde bulunan ve burun boşluklarına açılan kemik boşluklarıdır...

Spirulina - Süper protein kaynağı

Spirulina Meksikada 5 bin yıl boyunca başlıca protein kaynağı olarak kullanıldı, protein yönünden Dünyada en zengin yiyecektir. Doğa..

Su arıtıcıları ve plastik kaplar

Paranız varsa arıtıcı kullanın. Ama paranız yok, arıtıcı alamıyorsunuz, musluk suyu için. Musluk suyu, İstanbul’da kullandığı..

Su ile ilgili atasözleri

Susuzluk kendini gösterince deyimler, atasözleri, espriler, fıkralar, inanışlar, tutum ve davranışlar, adet ve gelenekler de değişme..

Şakraların, endokrin sisteminde organlar ile ilişkisi

İnsan bedeninde hızla dönen tekerleklere benzeyen enerji merkezleri vardır, bunlar yedi ana çakra'dan, oluşan enerji merkezleridir...

Şifalı sebze ve meyveler

Toplumda yerleşmiş olan yanlış bilgiyi düzeltmek oldukça zordur. Kime sorsanız, “gözlere hangi sebze iyi gelir” diye, alacağınız cevap...

Vejetaryen beslenme nedir?

"Vejetaryen" kelimesinin kökeni latince “vegetus”tan gelir. Zannedildiği gibi “vegetable”: sebze kelimesinden türememiştir. Vegetus..

Zehir ilan edilen üç beyaz; un, şeker, tuz

Rafine tuz, insan vücudunda zehir etki yaparken, kristal deniz tuzu, vücudun dengeli çalışmasını sağlıyor. Tabiat, deniz tuzunu en..

Zeytinyağı - Hayat iksiri ve antibiyotik

Yağlar, insan hücreleri ve dokular için yaşamsaldır. İnsan vücudunun canlılığını sürdürebilmesi için gerekli olan enerjinin büyük bir..

Zeytinyağı üretimi ve özellikleri

Zeytinyağı (olivae oleum); zeytin ağacının, doğrudan meyvesinden sıkılarak, hiçbir kimyasal işlem görmeden, katkı maddesi içer..