• (10 kişilik)
• Yarım kg. kadayıf,
• 250 gram iri çekilmiş ceviz içi,
• 125 gram tereyağı,
• şerbeti için:
• üç su bardağı tozşeker,
• 3 su bardağı su,
• 1 çorba kaşığı limon suyu,
• 1 paket vanilya.
Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.
• 125 g şeker,
• 1 çorba kaşığı limon suyu,
• 250 g tel Kadayıf,
• 60 g eritilmiş tere yağı,
• kaplar için yağ,
• 100 gr. dil Peyniri (veya Mozzarella)
Şerbet için bir tencerede 175 ml su ve 125 g şeker kaynatılır. Limon suyu eklenir ve kapak örtülmeden 10 dakika daha kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tel kadayıf, yumuşaması için 15 dakika iki nemli mutfak bezinin arasına konur. Sonra telleri açılarak havalandırılır.
Kadayıf sekiz parçaya ayrılır. Yaklaşık 12 cm çapında 4 tane kek kabı (veya sıcağa dayanıklı 4 tane çerez tabağı) yağlanır ve içine birer parça kadayıf yayılır. Üzerlerine eritilmiş yağın yarısı eşit miktarda serpilir. Peynir döşenip hafifçe bastırılır. Kadayıfın yarısı peynirin üzerine döşenir. Tekrar hafifçe bastırılıp sıkıştırılır. Kalan erimiş yağ kaşıkla gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 °C de 20 dakika pembe olana kadar pişirilir. Fırından çıkınca önceden hazırlanan şerbet dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.
Öneri: Ayrı ayrı kalıplar yerine 20-25 cm çapında bir tepsi kullanıp, kadayıflar piştikten sonra kare halinde kesip servis yapabilirsiniz.